banner40

banner28

Geleceğin mühendisleri loyalmak’ta yetişecek

Makina ve metal sektöründeki 15 yıllık tecrübesiyle Kayapa OSB’de faaliyet gösteren ve üretiminin yüzde 99'unu ihraç eden LoyalMak ile Bursa Uludağ Üniversitesi arasında üniversite-sanayi işbirliği protokolü imzalandı.

MAKİNA 26.09.2022, 10:54
Geleceğin mühendisleri  loyalmak’ta yetişecek
banner23

Kayapa OSB’de 10 bin metrekare kapalı alanda CNC lazer kesim ve metal kesme makinaları üretimi yapan LoyalMak, 15 yılı aşkın üretim tecrübesiyle 60’a yakın ülkeye makine ihraç ediyor.

Metal işleme endüstrisine uygun maliyetli teknolojik ürünler de sunan LoyalMak, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında geleceğin mühendislerine de kapılarını açarak eğitimlerine katkı sağlıyor.

Bu kapsamda BUÜ ile LoyalMak arasındaki işbirliği protokolü, BUÜ Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz ile LoyalMak Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yalçın tarafından imzalandı.

Törende konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, “Bursa gibi bir sanayi şehrinde olan üniversitemizin firmalarımızla işbirliği yapması zorunlu. Zaten kendi ürettikleri fikri ve birikimi bir şekilde toplumla paylaşmak mecburiyetindeler. Hep ısrarla vurguluyorum, bizim üretimimizin ve kazancımızın zekâtı, ürettiklerimizi sanayi ile topluma yansıtmaktır. Bunu başarmaya çabalıyoruz. Bu topyekûn bir kültür, gelişerek ve artarak devam ediyor. Daha da geliştirmek zorundayız. Bu noktada firmalardan ve sanayi kuruluşlarımızdan çok ciddi destekler alıyoruz. Örneğin öğrencilerimiz daha eğitim aşamasındayken stajlarını rahatlıkla yapabiliyorlar. Öğrendiklerini uygulama imkânı yakalıyorlar. Sektörlerini görerek, işin içinde olarak kariyer basamaklarını tırmanmaya başlıyorlar. Bu noktada biz de sektöre hazır mühendisleri mezun etmeye gayret gösteriyoruz. Bunun için destek veren ve katkıda bulunan LoyalMak’a da teşekkür ediyoruz” dedi.

İmza töreninin ardından açıklamalarda bulunan LoyalMak Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yalçın da, 15 yıl önce Çalı Sanayi Bölgesi’nde kurulduklarını ardından da Kayapa OSB’ ye taşındıklarını ve önceliklerinin ülke ekonomisine katkı sağlayacak katma değeri yüksek ürünler imal etmek olduğunu ifade etti. Yalçın, üniversitelerin mühendislik ile makine üretim sektörüne yönelik eğitimler veren bölümleriyle işbirliği yapmayı ve sektöre nitelikli mühendisler yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Yalçın sözlerinin devamında, “Bizim sanayiciler olarak ileri teknolojik ürünlerde gelişimimizi daha hızlı hale getirecek üniversite-sanayi işbirliğine ihtiyacımız var. LoyalMak olarak biz bu işbirliğine büyük önem veriyoruz. Mühendislik Fakültesi’nde bulunan laboratuvarın dizaynına destekte bulunduk, eksikleri varsa yine katkı koymaktan mutluluk duyarız. Ayrıca, mühendis adaylarının sahada eğitimlerini de çok önemli buluyoruz. Bu anlamda bizim kapılarımız mühendis adayı öğrencilerimize açık. Üniversitemize bize bu imkânı sundukları için teşekkür ederim. Eğitimlerimiz devam edecek, arkadaşlarımızı bünyemizde staj, yarı zamanlı çalışma ve mühendislik diplomalarını aldıktan sonra tam zamanlı istihdamla devam edecek bu süreç. Ben üniversite mezunu değilim endüstri meslek lisesi mezunuyum. Ben her şeyimi bu ülkede kazandım. Rektörümüz Prof. Dr. A. Saim Kılavuz hocamızın da ifade ettiği gibi, biz bu ülkeye olan borcumuzu ödüyoruz. Şu anda tam olarak yapmaya çalıştığımız budur. Ülkeye katma değer sağlayacak bir tane mühendisin yetişmesine katkı yapabilirsek ne mutlu bize” şeklinde konuştu.

banner24
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner42
banner31
16°
açık
banner36
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?