banner40

banner28

Bursagaz'dan liselilere eğitim

Yönetici asistanlığı ve kurumsal iletişim deneyimleri paylaşıldı.

ENERJİ-MADENCİLİK 28.04.2012, 22:38 28.04.2012, 21:39
Bursagaz'dan liselilere eğitim
banner23

 Ergin Ağaç Ticaret Meslek Lisesi Büro Yönetimi ve Sekreterliği bölümü tarafından organize edilen seminere, Bursagaz Genel Müdür Asistanı Esin Yenilmez ve Kurumsal İletişim Birim temsilcisi Uzman Sosyolog Cengiz Acar katıldı.

 
Bursagaz, nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanması, tecrübelerini meslek liseleri öğrencilerine sunmak, öğrencilere meslek seçimi konusunda yön göstermek amacı ve sosyal sorumluluk bilinci ile profesyonel iş deneyimlerini öğrenciler ile paylaştı. 9. Sınıf öğrencisinin katıldığı etkinlikte Yönetici Asistanında olması gereken yetkinlikler ve iş hayatındaki pratik uygulamalar anlatıldı.   
 
Bursagaz Genel Müdür Yönetici Asistanı Esin Yenilmez, 13 yıllık yönetici asistanlığı deneyimini paylaştığı etkinlikte, yönetici asistanlığının bir futbol sahasına benzediğini söyledi. Yönetici asistanı kimdir sorusuna, iş arkadaşı, sırdaş, anne-baba, kardeş, yaşam koçu, can kurtarıcı ve daha pek şey olduğu sözlerine ekleyen Yenilmez, Yönetici asistanlarıyla ilgili en önemli şeyin güvenirlik ve sır saklamak olduğunu vurguladı. Yenilmez yönetici asistanlarının “Sorunları karşılamak ve çözüm üretmek”, “Yöneticinin taleplerini tam zamanında ve doğru şekilde karşılamak”, “Oluşabilecek riskleri önlemek ve korumak” ve “İşleyişi planlamak” olduğunu söyledi. 
 
Bursagaz Kurumsal İletişim Birim temsilcisi Uzman Sosyolog Cengiz Acar, Başarısızlığın beyinde başladığını söyledi. Kendi eğitim hayatından örnekler vererek başladığı sunumunda ilk, orta ve lise eğitiminde ortalamanın altında bir başarı gösterdiğini, daha sonraki süreçte çalışarak, inanarak ve hedefleyerek hayal ettiği yerlere nasıl geldiğini öğrenciler ile paylaştı. Acar herkesin meslek seçimi konusunda korkuları olduğunu ve bu mitlerden kurtulmak gerektiğini söyledi.
 
Herkesin çok çalışırsam doktor veya mühendis olabileceği algısının mantık içeresinde doğru gözükmesine rağmen gerçek hayatta mümkün olmadığını sözlerine ekleyen Acar,  ülkemizde her yıl yaklaşık 2 milyon insanın YGS sınavına girdiğini ve sadece en iyi 5 bin kişinin doktorluk gibi statüsü yüksek meslekleri kazanabildiğinin altını çizdi. Hedeflerin yüksek olması gerektiğini fakat şartlara göre olayları yeniden değerlendirip yeni seçeneklerin de göz ardı edilmemesini önerdi.
 
banner24
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner42
banner31
kapalı
banner36
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?