Kültür Okulları’ndan velilere seminer
“Okula atılan ilk adım”
EĞİTİM 14.09.2012, 22:06 14.09.2012, 21:12
Türkiye’nin lider eğitim kurumlarından Özel Bursa Kültür Okulları, birinci sınıf öğrencilerinin oryantasyon süreci sonunda öğretmen ve velilerini bir araya getirdi. “Okula atılan ilk adım” konulu seminerle bilgilendirilen velilere, birinci sınıf öğrencilerinin okula daha çabuk uyum sağlaması için yapılması gerekenler anlatıldı.
Pazartesi günü başlayacak yeni eğitim öğretim yılı öncesinde velilerle bir araya gelen Özel Bursa Kültür Okulları yöneticileri ve öğretmenleri, daha etkin bir eğitim süreci için neler yapılmasını gerektiğini velilerle paylaştılar.
3 gün boyunca süren oryantasyon çalışmasında öğrencilerin okul fobisi yaşamadığını dile getiren Özel Bursa Kültür Okulları Genel Müdürü Orhan Karakoç, “Her birey parmak izi kadar farklıdır. Bu bireyleri, onlara hitap eden doğru gruplarla buluşturursak henüz yolun başındayken işimizi kolaylaştırmış oluruz. Öğrencilerimizin, oryantasyon çalışmasında öncelikli olan bu amacımızı gerçekleştirmiş olduk” dedi. Öğrenci başarısının okul- veli işbirliğinden geçtiğini ifade eden Orhan Karakoç, öğrencinin iyi keşfedilmesinin önemli olduğunu söyleyerek, “Özel Bursa Kültür Okulları’nın avantajı çok dinamik bir yapıya sahip olmasıdır. Dolayısıyla sistem ne olursa olsun çocuğun algısını, ilgisini keşfettikten sonra alabildiği her şeyi vereceğiz” diye konuştu.
Jestbahis />
UYUM SÜRECİNİ KOLAY AŞMAK İÇİN NELER YAPILMALI?
Seminerde çocuğun aileden ilk defa ayrılacak olmasından dolayı yaşanacak süreci kolaylaştıracak maddeler de şöyle sıralandı:
- · Ailenin göstereceği kararlılık, sabır ve eğitime başladığı eğitim kurumuna gösterdiği güven çocuğun okula uyumunu kolaylaştırır. Okul hakkında çocuğa açıklama yapmak ve okulu tanıtmak uyumu kolaylaştıracaktır.
- · Vedalaşmada çocuk ağlamaya başlasa bile ayrılma konusunda kararlı davranılmalıdır. Onu öpüp “Ben şimdi gidiyorum” deyin ve geri geleceğinizi söyleyin. Bunun ne zaman olacağını onun anlayacağı terimler çerçevesinde ifade edin. İyi olduğunu kontrol etmek için durup, arkaya göz atmayın.
- · Aile; çocukla, okula geliş- gidiş saatleriyle ilgili konuşmalı, sadece belli bir zaman dilimi içinde çocuğa okulda kalacağını söylemeli, onun okulda bulanabileceği süreyi onun anlayacağı terimlerle anlatıp o süreyi geçirmeden onu okuldan almaya dikkat etmelidir.
- · İlk günlerde çocuğa fazla soru sormak, ne yediğiyle ilgilenmek, çocuğun uyumunu bozabilir. Sadece “Günün nasıl geçti?” diyerek kendisinin anlatması beklenmelidir.
- · Çocuğun okulu reddetmesi durumunda büyükanne ve büyükbaba gibi aileden birinin çocuktan yana tutum göstermesi, ona güç verir ve tepkisini büyütür. Okula gidiş tüm aile bireyleri tarafından desteklenmeli ve aile bireyleri uyum içinde olmalıdır.
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
19°
açık