Erkek giyim markası Süvari, 10 yıl içerisinde dünyanın birçok ülkesinden tanınan ve bilinen bir marka olmayı hedefliyor. Süvari Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun, "Hedefimizde 300 mağazaya ulaşmak var. Bunlardan 180'ini yurt dışında, 120'sini de yurt içinde açmayı planlıyoruz." dedi.
Süvari Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun, Düziçi Girişimci İşadamları Derneği (DÜGİAD)'nin Düziçi Karacaoğlan Kültür Merkezi'nde düzenlediği 'Başarılı Girişimciler Deneyimlerini Paylaşıyor' programı çerçevesinde Düziçili işadamlarıyla bir araya geldi. Katılımcılara markalarının gelişim sürecini anlatan Ahmet Coşkun, "Süvari olarak 1997 yılında yurt dışı faaliyetlerine başladık. Marka olarak ilk önce yurt dışında sonra yurt içinde mağaza açan ender firmalardan birisidir. Bu işi yaparken pazarı sadece kendi ülkemiz olarak görmüyoruz. Şu anda 10 ülkede 27 Süvari mağazamız var. Diğer ülkelerde de mağaza sayımızı arttırmayı planlıyoruz. 2023 yılda 1.000 mağazaya ulaşmayı planlıyoruz. İnşallah dünyanın birçok ülkesinde olan ve bilinen bir marka haline gelmeyi hedefliyoruz. Biz bu anlamda elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.
Başarılı olmak, liderlik ve marka haline gelmek için neler yapılması gerektiğine de değinen Süvari'nin yönetim kurulu başkanı Coşkun, şunları söyledi.
"Her şeyden önce kim ne iş yaparsa yapsın mutlaka Dinamobet bir hedefi olmalı. Olmaması gereken ise bahanelerdir. Şu bir gerçektir ki gözünüzü hedeften ayırdığınız zaman gördüğünüz her şey bahanedir. İyi planlanmış bir hedefe mutlak ulaşılır. Başarılı olmak bazı sıkıntıları ve zorlukları da beraberinde getirmektedir. Ticarette insanlar başarı elde edecekse mutlaka diğer insanlardan daha fazla koşturması gerekir. Daha fazla sosyal faaliyette bulunması gerekir. Bütün bunların yanında en önemlisi de değişime ayak uydurmak ve sürekli olarak yenilenmektir. Günümüzde birçok firmanın geriye gitmesi veya ilerlemesi teknoloji ve değişimden kaynaklanmaktadır. Değişim zamanı geldiğinde mutlaka yapılmalıdır. Günümüzün iletişim çağında değişim eskiden çok daha hızlı olmaktadır. Eskinden iş yerlerinde 5-10 yılda bir değişim yapılırken şimdilerde yıl içerisinde birkaç kez değişim yaşanmaktadır. Bizler buna ayak uyduramazsak geride kalırız. Değişimin elbette bir sıkıntısı ve sancısı vardır. Fakat bunun sonunda da büyük bir faydası vardır. Ticari hayatımızda da her zaman olumlu yani pozitif düşüncede olmalıyız. Bunun çok büyük faydaları vardır."
DÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Şen de programın açılış konuşmasında, "Düziçi için yeni yatırım projelerinin hayata geçirilmesinde ilgililerle iş birliği yapmanın önemine yürekten inanıyoruz. Bu amaçla Düziçi’nin hayali olan organize sanayi, sayın valimiz Celalettin Cerrah’tan ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’den istedik. Sürece resmiyet kazandıran, katkı sağlayan resmi, siyasi ve sivil bütün büyüklerimize huzurlarınızda DÜGİAD ailesi adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.
Düziçi Kaymakamı Nevzat Şengök ise dernek yönetimine, ilçede yaptığı sosyal faaliyetlerden dolayı teşekkür etti.
Konferansın sonunda, DÜGİAD Yönetim Kurulu adına Asaf Namlı Süvari Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun'a bir plaket verdi. Ardından Düziçi Kaymakamı Nevzat Şengök, İlçe Emniyet Müdürü Uğurtan Koray Ayhan ve DÜGİAD Yönetim kurulu Başkanı Rüstem Şen, derneğe yeni katılan 5 iş adamına üyelik rozetlerini taktı.