Yedi Renkli Çınar'da online eğitim

EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanlığı’nın koronavirüs salgını sebebiyle, uzaktan eğitim kararını 30 Nisan’a kadar uzatmasının ardından, özel okullar da bu yönde hazırlıklarını sürdürüyor.

Yedi Renkli Çınar ve Asalet Güler Okulları’nın kurucularından olan İsmail Güler, okullarında uzaktan eğitim sürecinde yapılan hazırlıkları ve aldıkları kararları açıkladı. Güler, “Hem öğrencilerimizin, hem öğretmenlerimizin, hem de yöneticilerimizin bu süreci en iyi şekilde atlatmaları için üç temel karar aldık. Bunar; online eğitimi daha düzgün ve üst düzeyde istifade edilebilir hale getirebilmek. Hocalarımızın bu süreçte kendilerini yenilemeleri ve donanımlarını artırması. İdarecilerimizin de bu süreci güzel yönetmesi, oluşacak aksakları takip edip hızlı bir şekilde yenileme ve güzelleştirmeye, daha iyisini bulmaya ve uygulamaya çalışması” dedi.

EĞİTİMİN İKİ TEMEL UNSURU

Eğitimin olması için hocanın ve öğrencinin öğrenme motivasyonu olmasının temel unsur olduğunu söyleyen Güler, “Online eğitim hoca ve talebenin internet üzerinden, sanal alemde oluşturduğu bir sınıf ortamıyla oluyor. Bu iki temel unsurun olduğu her şartta ve durumda eğitim yapılabilir. İlla bir mekan olması gerekmiyor. Online eğitim de bu anlamda güzel bir uygulama örneği sunuyor. Dolayısıyla biz de online eğitimi ciddiye alıyoruz. Ne kadar yüz yüze eğitimin yerini tutmasa da online eğitimlerle bu süreci en iyi şekilde atlatacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

30 Nisan’a kadar tüm sınıflar için 20’şer dakikalık canlı ders programları hazırladıklarını ifade eden Güler, “Okuldaki ders programlarımız gibi, 9,30’dan başlayıp 15,30’a kadar devam eden eğitimlerimiz olacak. Öğretmenler ve öğrencilerimiz, evlerinde ZOOM programını kullanarak, online olarak, sınıf ortamındaymış derslerini sürdürecekler. Tabii Oslobet ki, öğrencilerimize ödevler de veriliyor. Öğrencilerin derslerde öğrendikleri bilgiyi, kendileri çalışıp, azmederek, onu kendinde fikre, tefekküre, düşünceye çevirmesi ve hayatına uygulaması gerekiyor. Dolayısıyla ödevler vazgeçilmez bir şey. Öğrencilerin hocalarıyla birlikte olan saatleri, kendi başlarına programlı bir şekilde yaptığı ödev saatleri ve bunların kontrol edilme süreçli var. Bunlar uygulanarak, online eğitim sağlıklı bir şekilde yürütülmeye çalışılıyor. Zaten 8’inci ve 12’nci sınıflarımız, sınav grupları yüksek motivasyonla sınav hazırlıklarına devam ediyor. Hali hazırda, biz Morpa Kampüs, Vitamin Eğitim ve Raunt gibi online eğitim sistemlerini sene başından beri kullanıyorduk. Bu sistemlere ZOOM’u da dahil edip, eğitime kaliteye dahil etmiş olacağız” dedi.

“FIRSATLARDAN ANCAK HAZIR OLANLAR İSTİFADE EDEBİLİR”

Yaşanılan salgın sürecini kendilerini geliştirmek açısından bir fırsat olarak gördüklerini söyleye Güler, sözlerini şöyle tamamladı: “Eğitim camiasında olan öğretmen ve yönetici arkadaşlarıma ve öğrencilere şunu söyleyebilirim; zorluklar insanın en büyük hocasıdır. Böyle zor zamanlar insanın en iyi yetiştiği zamanlar oluyor. Ulu çınarlar fırtınalı diyarlarda yetişir misali, kaliteli hocalar ve talebeler de böyle zor zamanlarda yetişir. Bugünler bize, verilen nimetlerin bir gün aniden alınabileceğini, o nimetlerden bir anda mahrum kalabileceğimizi öğretiyor. Böyle nimetlerden mahrum olmak insanda olgunlaşmaya vesile olur. Biz de bu süreci fırsata dönüştürüp, istifade etmeliyiz. Fakat fırsatlardan ancak hazır olanlar istifade edebilir.”

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.