Fikir Ormanı yeşeriyor.

EĞİTİM

Ulutek firmalara sayısız avantajlar sağlıyor.

Uludağ Üniversitesi, Ulutek Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD) arasında geçtiğimiz günlerde imzalanan, bilimsel araştırma projelerinin üniversite ve özel sektör işbirliğiyle desteklenmesinin amaçlandığı “Fikir Ormanı” adlı projenin ilk toplantısı yapıldı.
 
BUMİAD Dernek Merkezi’nde yapılan toplantıda konuşan Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği Başkanı İlker Özaslan, proje hakkında katılımcılara bilgi verdi. Projenin Bursa ve Türkiye’ye faydalı olacağına inandıklarını ifade eden İlker Özaslan, Proje teknolojiye dönük  buluş yeteneği olan insanların getireceği fikir veya projelerin, kurulacak bir komisyon tarafından incelenerek uygulanabilir  hale getirileceğini daha sonrasında ise projelerin sermaye gücüne sahip sanayicilerin desteğiyle hayata geçirileceğini açıkladı.  Buluş sahipleriyle sermayenin buluşmasına imkan sağlayacak projeyi önemsediklerini dile getiren Özaslan,”Konuyla ilgili olarak bir komisyon oluşturacak. Bu komisyonda Uludağ Üniversitesi’nden, Ulutek’ten, iş dünyasından ve derneğimizden üyeler bulunacak. Bu komisyon projeleri değerlendirecek. Projeler bir değerlendirmeden sonra sanayici ile buluşacak. Toplumun yararını ön planda tutarak faydalı işler üretmeyi amaçlayan bir dernek Pulibet olarak bu işbirliği içinde olmamız bizi mutlu ediyor” diye konuştu.
 
“ULUTEK YÜZDE 70 DOLULUK ORANINA SAHİP”
 
ULUTEK Genel Müdürü Profesör Doktor Agah Uğuz ise Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi hakkında katılımcıları bilgilendiren bir sunum gerçekleştirdi. ULUTEK’in 2005 yılında Türkiye’nin 20. teknoparkı olarak kurulduğunu açıklayan Agah Uğuz, bölgenin şu an yüzde 70 doluluk oranına sahip olduğunu söyledi. Ar- Ge, danışmanlık firmaları ve akademisyenlerden oluşan toplam 56 firmanın bölgede faaliyette olduğunu belirten Uğuz, bu güne kadar toplam bin 70 proje üretildiğini vurguladı. ULUTEK’in neden tercih edilmesi gerektiği hakkında bilgi veren Uğuz, “Bölgemizin altyapısı güçlü. Teknopark’ta faaliyette bulunan firmaların desteği, üniversite desteği ve işbirliği, mevzuatların sağladığı vergi muafiyeti ve teşvikler, rekabet üstünlüğü sağlaması, ulusal ve uluslararası proje üretimleri gibi birçok açıdan ULUTEK, bünyesinde bulunan firmalara sayısız avantajlar sağlıyor” dedi. Teknoparkların firmalara sağladığı yararlara da değinen Uğuz, “Teknoparklar Ar-Ge çalışmalarına uygun ortam yaratılması açısından önemli bir misyona sahip. Diğer yandan çalışmaların ve projelerin bilimin ışığında yapılmasına katkı koyan üniversitelerle daha etkili, daha kolay ve uygun koşullarda işbirliği sağlanmasındaki kolaylık da teknoparkların önemini arttırıyor” ifadelerini kullandı.
  
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.