Türkiye'de nesillerin gelişimine eşlik eden Adel Kalemcilik, hayallerini şekillendirip renklendirerek iz bırakmak isteyen herkesin hayatında olma vizyonu ile ürünlerini tasarlayıp tüketicilerin beğenisine sunuyor.
Tarihi 5 bin yıl önceye dayanan kurşun kalem, yüzyıllar boyunca Maksibet yazarların, mimarların, sanatçıların, bilim insanlarının ve öğrencilerinin yaratma süreçlerine eşlik etti. Farklı kalem türleri, tüketicilerin beğenisine ve kullanımına sunulsa da kurşun kalem popülerliğini hiç yitirmedi. Adel Kalemcilik’in 50 yılı aşkın tecrübesi ile Çayırova’daki 35 bin metrekare alan üzerine kurulu Türkiye ve Avrupa’nın en yeni kırtasiye fabrikasında ürettiği kurşun kalemleri ise iz bırakmadan silinebilme ve özel yapıştırma sistemiyle uç kırılmasına karşı dirençli olma özelliği ile tüketicilerin beğenisini kazanıyor.
Sürdürülebilirliğe önem veren Adel Kalemcilik, kurşun kalemlerini de diğer tüm ürünleri gibi doğa dostu bir anlayışla üretiyor. Adel Kalemcilik’in, kalem üretiminde kullanılan tüm ağaç hammaddesi, FSC1 sertifikasına sahip olup yalnızca endüstriyel amaçla yetiştirilmiş ağaçlardan sağlanıyor. Adel, etkili atık yönetimi politikalarıyla geri kazanım oranlarını en üst seviyeye çıkartırken, minimum miktarda atık ortaya çıkmasını sağlıyor. Üretimde ortaya çıkan odun talaşını buhar kazanlarında değerlendirerek enerjiye dönüştüren Adel Kalemcilik, yıllık enerji ihtiyacının yarısını buradan karşılıyor. Paketlemede ise ambalajlama materyallerinin hacmi ve ağırlığı optimize ediyor. Geri dönüştürülmüş veya alternatif materyal seçeneklerinden faydalanarak ambalaj malzemesi kullanımı da azaltıyor.
Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler; "50 yılı aşkın tecrübemiz ile tüketicilerimizin severek kullandığı kurşun kalemler üretiyoruz. Tüm üretim süreçlerimizde, çevreye saygılı bir yaklaşımı benimseyerek sürdürülebilir yarınları destekliyoruz. Daha nice gelecek nesillerin yaratıcılıklarına, öğrenme süreçlerine ve kağıtla buluştuğu tüm anlara eşlik etmeyi umarak 30 Mart Dünya Kurşun Kalem Günü’nü kutluyoruz” dedi.